sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Apollon laihis

Nuorimmainen ja myöskin vähiten aktiivisin kissani Apollo on tuottanut päänvaivaa ylipaino-ongelmansa kanssa jo kauan aikaa.

Mieheni kanssa yritetään kovasti leikittää Apolloa, koska se ei juurikaan leiki ilman leikitystä. Harmillista on myös se, että mielelläni lähtisin valjastelemaan sen kanssa ulos, mutta Apollo menee suorastaan paniikkiin sinne joutuessaan.

Apollon kanssa on koitettu vaikka ja mitä, ylipaino vaan sitkeästi pysyy. Ruuassa ei ole hiilihydraatteja, jotka yleensä lihottaa, kuin n. ruokalusikallisen verran kerran viikossa antamani kaurapuuro kuitulisänä vatsan toiminnan ylläpitämiseen. No, sekin nokare vaihtui tänään psylliumiin, joka on hiilihydraatiton kuidun lähde. Myöskin rasvaa on kohtuudella, että olisikohan se ylipainon syy sitten vaan aktiivisuuden puute ja se, että mieluusti syö kyllä myös muiden ruuat. Tämän takia Apolloa varten on hommattu portti makuuhuoneen oveen, että kissat eristetään ruokailun ajaksi.

Sissi oli teollista syödessään ylipainoinen, mutta raakaan siirtymisen jälkeen se saavutti normaalipainonsa. Kolmella muulla kissalla ei ole minkäännäköisiä ylipaino-ongelmia, vaikka samaa ruokaa syövät, mutta ne toki liikkuvatkin enemmän.

Tänään päätin tehdä Apolloa varten ihan ikioman laihisruokaseoksen, etten minä tai mieheni sitten vahingossakaan anna mitään, mikä voisi lihottaa.

Apollo on punnittu aina kerran viikossa. Painonpudotustavoite on suosituksen mukainen eli 1-100g/viikko. Viimeisessä punnituksessa se oli laihtunut, kuin myös edellisessä, mutta sitä ennen oli paino taas päässyt nousemaan. Josko nyt kun kaikkeni yritän, alkaisi tuo paino ihan tasaisesti laskea eikä mitään nousuja tulisi.

IsoPoika Apollo ja iskä siinä lepäilemässä :)


Jos teillä lukijat on jotain vinkkejä vielä niin kiitollisena otan vastaan!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä painonpudotukseen! Meilläkin Haiku on herkkä lihomaan, vaikka raakaruokinnalla onkin. Se saakin hieman vähemmän ruokaa kuin Nora ja Raku, jotta paino pysyy hyvänä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Apollonkin ruokamäärää hieman vähennän ja sekin tekee paljon, että ei pääse muiden kipoista syömään.

      Poista