sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Raakaruokinnan hyödyt meillä

Raakaruokinnasta on ollut meille hyvin paljon hyötyä. Teollista ruokaa syödessä aina jollain kissalla oli maha sekaisin, Sissillä eniten. Lisäksi uloste haisi aivan hirveälle. Tämä korjaantui raakaruokinnan myötä. Lisäksi Sissin eläinlääkärikierre katkesi. Sissin kanssa sitä joutuikin eläinlääkärissä ramppaamaan iho-ongelmien ja jatkuvien korvatulehdusten takia, josta kirjoitinkin tänne. Nykyään kissani ovat paljon aktiivisempia kuin teollista syödessä ja niiden turkki kiiltää.



Kissanruuat meillä ennen ostettiin ihan laadukkaimmasta päästä, lukuun ottamatta ensimmäisen kissani muutamaa ensimmäistä kuukautta minulla, jolloin tyhmänä uskoin mainoksia ja Whiskasia se söi. Lillin uloste haisi silloin tuplasti pahemmalta kuin kaatopaikalla eikä turkkikaan ollut juuri kummoinen. Eikä se edes pentuna ollut yhtä aktiivinen kuin nykyään! Kissoistani huomaa selkeästi eron, kun niitä vertaa ei-raakaruokinnalla oleviin. Lisäksi hampaat on kaikilla erittäin hyvässä kunnossa, koska saavat sitkeää lihaa. Näin on harvoin teollista ruokaa syövillä, mitä olen seurannut.



2 kommenttia:

  1. Heh tuo alimmainen on ihan meidän kissan näköinen! Mielenkiintoista lukea raakaruokinnasta. Meidän kissa syönyt koko elämänsä porsaan sydäntä ja muita lihoja ja puoliksi kun on ulkokissa niin hiiriä joka päivä, papanoita satunnaisesti. Ei kamalasti ole tullut ajateltua kalsiumin tarpeita mutta onneksi se niistä hiiristä varmasti saa sitä tarpeeksi. Pitääkin ottaa vielä paremmin selvää kaikista tarpeista jos voisi jotakin tehdä paremmin :)
    http://photographyastrid.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiiri tosiaan on kissalle täydellistä ravintoa ja siinä on myös kalsium ja fosfori oikeassa suhteessa :)

      Poista