Kissan nirsoilu

Nirsoilu on monessa kissakodissa ongelma ja itsekin olen sen kanssa taistellut, joten siksipä ajattelin aiheesta kirjoittaa. Monesti olen kuullut lauseen "kissa syö kun on nälkäinen". Voi pitää paikkansa, mutta kissa ei saisi olla syömättä yli vuorokautta, joten itse en anna paastota siihen asti, kunnes mahdollisesti antaisi periksi. Paastoaminen voi johtaa maksan rasvoittumiseen, joten yli vuorokauden kestänyt syömättömyys voi olla kohtalokasta.Kissalle kannattaa tarjota ruoka lämpimänä, koska se muistuttaa kissan luonnollista, vastapyydystettyä saaliseläintä. Lämmin ruoka myöskin tuoksuu enemmän ja herättää kissan ruokahalua. Nirsojen kissojen kohdalla kannattaa jättää herkut kokonaan tarjoamatta. Itse kun tykkään hemmotella kissojani niin olen herkkuja tarjoamalla onnistunut saamaan ne nirsoilemaan! Joten oppikaamme virheestäni eli herkkuja vain silloin tällöin ja kohtuudella. Kissa on äärettömän helppo saada nirsoksi!

Kissan ruokahaluun vaikuttaa myös ruokakupin puhtaus. Likainen ei ole kovin miellyttävä, joten ruokakuppi tulisi puhdistaa aina aterioiden jälkeen. Ruoka ei myöskään saa olla pilaantunutta ja raakaruokaa annettaessa ruoka maistuu sitä huonommin, mitä kauemmin se on seissyt huoneenlämmössä keräämässä bakteereita. Ruokapaikka on myös sijoitettava mahdollisimman kauas kissan WC:stä.

Kissa haluaa myös syödä rauhassa, joten rauhallinen paikka ilman yleisöä.

Kissaa kannattaa opettaa pennusta asti syömään mahdollisimman monipuolisesti.

Jos kissa nirsoilee jostain tietystä ruuasta, voi koittaa sekoittaa paremmin maistuvaan ruokaan sitä, mistä kissa nirsoilee ja vähitellen lisätä "huonomman" ruuan määrää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti